• Välkommen till Ateljen vid Odenplan!

    Här bredvid hittar ni mina populäraste gallerier, men kika gärna in under portfolio där Du hittar många fler bilder som bloggats under åren!

Plutas/Lucas

plutas1

Den 22 januari 1997, en helt vanlig gymnasiedag ringde mamma från jobbet: “Vi har blivit med katt..” vi hade pratat om att skaffa katt ett bra tag men inte kommit så långt. Denna dag hade en granne till mammas vännina sprungit runt sitt hyreshus och desperat frågat alla grannar om någon ville ha hennes två katter, Plutas och Missan. Hennes bebis hade fått astma och de kunde inte behålla dem, de hade en tid för att avliva dem hos veterinären samma eftermiddag. Mammas vännina kom ihåg att vi pratat om att skaffa katt så hon ringde, mamma fick en halvtimmer på sig att bestämma om de skulle få bo med oss eller somna in.

Plutas gosade med oss från första start, Missan bodde under sängen i flera dagar tills hon till slut kom fram och visade sig vara minst lika gosig hon. Missan var 8 år då och Plutas ca 3 år, de visste inte exakt då de hittat honom som kattunge ute på en landsväg alldeles ensam. 2001 blev Missan riktigt sjuk i cancer och hon fick somna i mammas famn hos veterinären. Så Plutas blev ännu mer goskatt och satt hela tiden i våra knän och “mys” vässade sina klor på våra knän… När jag flyttade hemifrån visade det sig att min dåvarnade kille var allergisk, så Plutas fick bo kvar. 2004 åkte mamma till Kina i 6 veckor och han fick då bo hos min goda vän Jenny ute på deras landställe, han trivdes så bra där att han fick bo kvar. Han kunde inte fått ett bättre hem då han älskade att vara ute och jag visste att Jenny skulle vara en supermatte, och så kunde man ju hälsa på och gosa 😉 Han fick byta namn till Lucas då Jenny inte gillade namnet hans förr-förra matte gett honom. När jag och exet gjort slut i början på 2005 var jag riktigt sugen på att låta honom flytta in hos mig igen, men Jenny hade då hunnit fästa sig för mycket vid honom och jag insåg ju även att han hade det så mycket bättre där på landet än vad han skulle göra i min lilla etta… saknade min kisse så jag köpte mina små töser Nemi och Cléo.

För någon timme sen ringde Jenny. Plutas/Lucas somnade in inatt under sin buske. Senaste månaden har han slutat äta och vandrade ofta bort till den lilla busken nedanför huset och vilade. Det är där han får sin sista viloplats då han själv valt den. En liten buske som släpper igenom strålar av värmande solsken.

Det känns sorgligt att han inte kommer finnas där mer när i hälsar på, men han blev gammal och levde ett riktigt gott liv, Jenny tog så väl hand om honom och han fick vara ute på sitt land i många kattår så det känns samtidigt bra. Sov gott Pluppen. 

plutas2

Petra - Usch så hemskt. Så ledsamt när ens djur dör, men skönt att han inte behövde lida. En jätte söt katt. Sov så gott.

Ulrika - Vilken fin katt (den vita fläcken på nosen är för bedårande) och vilken tur han haft som fått träffa många fina människor trots en tuff start. Jag beklagar sorgen. Sov så gott Plutas.

admin - Tack Petra och Ullis, han var en fin katt 🙂

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*